Publicat el 1 d'agost de 2022

Subvencions restauració d’immobles – Ajuts Manresa – Informe perfil i tendències del turista rural

Ajuts Dades

SUBVENCIONS RESTAURACIÓ D’IMMOBLES AMB ALT VALOR CULTURAL

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per al tràmit de subvencions per a l’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural.
Són subvencions per contribuir econòmicament, durant un període triennal, a l’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles situats a Catalunya i protegits en qualitat de béns culturals d’interès nacional, en les categories de Monument històric, Jardí històric o Zona d’interès etnològic, o de béns culturals d’interès local.
Trobareu la informació a través d’aquest enllaç.

INFORME PERFIL I TENDÈNCIES DEL TURISTA RURAL 2022

Club Rural ha publicat l’informe de perfil i tendències del turista rural que us podeu descarregar a través d’aquest enllaç. Us recomanem fer-hi un cop d’ull (veureu que és molt amè) i us deixem algunes dades que trobem especialment interessants a l’hora d’adaptar la comunicació i el procés de venda de cara al potencial client:

  • Qui organitza el viatge són majoritàriament dones (71,3%) de 46-55 anys
  • Les dates més sol·licitades són Setmana Santa, primer cap de setmana d’estiu i períodes no lectius.
  • Solen buscar informació sobre el viatge al vespre; primer busquen el destí i després l’allotjament i es decideixen per un o l’altre en funció del preu (75,3%), opinions (73,9%) i fotos de l’establiment (51%).
  • El 97,1 % llegeixen abans les ressenyes d’altres viatgers, solen buscar l’allotjament a través de portals i utilitzen Whatsapp, Facebook i Instagram preferentment.
  • El 79,8% fan la reserva online (sigui per la plataforma de reserves del web de l’allotjament o a través del portal de turisme rural).
  • El 70,7% pagaria més per allotjar-se en un establiment sostenible (tot i que no gaire més) i ho valoren amb 8, 9 i 10.

MICROCRÈDITS DE L’AJUNTAMENT DE MANRESA

Del 28 de juliol i fins al 30 de setembre de 2022, s’ha obert la convocatòria dels Microcrèdits de l’Ajuntament de Manresa ( 9ª edició), per tal de facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials que impulsin la creació d’empreses a Manresa, o a incentivar a través de noves inversions, la consolidació d’empreses ja constituïdes, amb menys de cinc anys d’activitat.

  • Aquests microcrèdits constaran de dues línies:

Línia 1: Microcrèdits destinats a la creació d’empreses.

Línia 2: Microcrèdits destinats a noves inversions realitzades per empreses ja constituïdes amb menys de cinc anys d’antiguitat.

  • Els ajuts poden arribar fins el 100% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària, en ambdues línies i amb un màxim de 5.000 euros per a cadascun dels projectes.
  •  Les condicions dels microcrèdits seran les següents:

Tipus d’interès: 0%

Carència: no es contempla

Termini màxim de devolució: 4 anys.

Amortització i quotes trimestrals.

  • El procediment de la sol·licitud pot ser presencialment a l’Oficina de l’OAC, Pl. Major núm.1 o a qualsevol dels registres auxiliars de l’Ajuntament de Manresa. Telemàticament es pot dur a terme a través d’aquest enllaç

Per a més informació podeu consultar al web del CEDEM. Accés directe al correu [email protected] o al al telèfon 93.878.76.25.