Publicat el 14 de desembre de 2022

Ajudes per allotjaments: projectes d’eficiència energètica i economia circular

allotjaments

Benvolguts Allotjaments,

Us fem arribar informació que pensem pot ser del vostre interès:

S’han publicat les bases reguladores de la convocatòria d’ajuts a la línia de finançament per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques de Catalunya. El departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya publica l’Ordre EMT/254/2022, de 28 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores de la convocatòria d’ajuts a la línia de finançament per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques de Catalunya, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons europeus Next Generation.  https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=943762
Les mesures van dirigides a incrementar la competitivitat de les empreses turístiques mitjançant la incorporació d’estàndards elevats en matèria d’eficiència energètica i economia circular per reduir la petjada de carboni i els costos energètics. Les iniciatives deriven de la Resolució de la Secretaria d’Estat de Turisme de 31 de març de 2022. Aquests ajuts formen part del Component 14 “Pla de modernització i competitivitat del sector turístic”.

El procediment de concessió és de concurrència no competitiva. Les sol·licituds seran ateses per rigorós ordre de presentació.
Beneficiaris:

Podran ser persones beneficiàries de les subvencions:

  • Les persones físiques o jurídiques de naturalesa privada que siguin propietàries d’edificis existents destinats a allotjament turístic
  • Les empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis destinats a allotjament turístic que acreditin aquesta condició mitjançant un contracte vigent que els atorgui la facultat expressa per emprendre les obres de reforma objectes de l’ajut
  • En cas que ambdues categories de destinataris sol·licitin finançament per a un mateix projecte, les sol·licituds respectives han d’indicar el percentatge que cadascuna de les sol·licituds assumeix sobre la totalitat del projecte.

Aquesta línia d’ajuts s’adreça exclusivament als allotjaments turístics de les tipologies següents:

  • Establiments hotelers: hotels, hotels apartament, hostals i pensions
  • Càmpings
  • Establiment de turisme rural
  • Apartaments turístics

Per a més informació feu click aquí.  Esperem que us sigui d’ajuda.

Cordialment,

L’Equip de Bages Turisme.