19 d'abril de 2023

Sessió informativa sobre el Pla de Sequera – Comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua

Sessió presencial i online dimecres 19 d’abril, a les 12 h.

12

Online i presencial a Barcelona

Com sabeu, la situació climatològica a Catalunya, marcada per una manca de pluges des de fa 30 mesos, una situació que no es registrava des de l’any 1915, i sumada a un increment de la temperatura mitjana anual durant els anys 2021 i 2022, ha provocat una disminució greu de les aportacions de recursos hídrics als embassaments i als aqüífers del districte de conca fluvial.

Les previsions no apunten a cap canvi de tendència d’aquest escenari d’insuficiència de pluges continuada, per la qual cosa des de l’Agència Catalana de l’Aigua hem hagut d’anar implementant diferents escenaris, en aplicació del Pla de Sequera, per intensificar l’estalvi i l’optimització dels recursos hídrics. L’objectiu fonamental del Pla és garantir l’abastament a la ciutadania, però és evident que la reducció de recurs afectarà les diverses activitats i usos.

La conjuntura és complicada, i el sector turístic, un eix vertebrador i dinamitzador fonamental de l’economia del país, pot veure’s afectat per aquesta situació. Per aquestes raons, i recollint les inquietuds d’empreses i associacions de sectors turístics, creiem oportú mantenir una trobada informativa per tal de poder-vos explicar les mesures vinculades a l’aplicació d’aquest nou escenari del Pla de Sequera i la situació prevista. La intenció és detallar i aclarir-vos, juntament amb la directora general de Turisme, Sra. Marta Domènech i Tomàs, què suposa la fase en la qual en trobem i respondre les vostres consultes i els vostres dubtes.

La reunió està prevista per al proper dimecres 19 d’abril, a les 12 h. Aquesta serà presencial a la seu central de l’Agència a Barcelona (Provença 260) i també telemàtica, mitjançant l’enllaç següent: https://gencat.zoom.us/j/96629507019?pwd=Z2JQQzlyVTNjUk5MQ2FKY2R6SjhaZz09

Com que la sala presencial només té capacitat per a 60 persones, us demanem que confirmeu la vostra assistència omplint aquest formulari.

Samuel Reyes López – Director Agència Catalana de l’Aigua