Publicat el 18 de setembre de 2023

Ajuts de minimis per al foment de la gastronomia catalana

Destinat a empreses i entitats del sector de la restauració

Restauració

Benvolguts restauradors i restauradores,

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 9902, del 18 de setembre de 2023 va publicar les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de la gastronomia catalana, document que podeu consultar aquí.

L’objecte dels ajuts que estableix l’Ordre és fomentar la gastronomia catalana donant suport a les empreses i entitats del sector de la restauració, que es dediquen a la formació i recerca en aquest sector i a la seva promoció per millorar la identitat alimentària de Catalunya. Aquests ajuts s’articulen mitjançant sis línies diferents:

  • 1 Línia d’ajuts 1 per a projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana a través de la cooperació de diferents agents: l’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de cooperació entre dos o més restauradors, adreçats a la valorització de la gastronomia tradicional catalana, que incideixin en l’ús de producte de proximitat i de temporada.
  • 2 Línia d’ajuts 2 per a projectes d’innovació en gastronomia: l’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de foment de l’ús de productes de proximitat.
  • 3 Línia d’ajuts 3 per al reconeixement del talent en gastronomia: l’objecte de l’ajut és subvencionar la realització de concursos i/o actes de reconeixement del talent gastronòmic.
  • 4 Línia d’ajuts 4 per a l’organització d’activitats gastronòmiques a fires, mercats i altres esdeveniments similars de l’àmbit agroalimentari: l’objecte de l’ajut és subvencionar exhibicions o tallers de cuina catalana realitzats en viu per cuiners o professionals de la cuina. S’exclouen tastos de productes sense que hi hagi un component gastronòmic en l’activitat.
  • 5 Línia d’ajuts 5 per al foment de la recerca, la transferència i la formació en gastronomia: l’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de recerca, transferència i formació que se centrin en:
  • 5.1 L’estudi i la difusió de la gastronomia tradicional catalana, la seva diversitat territorial, la seva evolució i els diferents elements que la componen.
  • 5.2 La investigació i transferència en noves formes de fer cuina catalana. Les actuacions de transferència de la línia 5 s’emmarcaran en el Pla anual de transferència (PATT) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).
  • 6 Línia d’ajuts 6 a la promoció de la gastronomia: l’objecte de l’ajut és subvencionar actuacions de promoció del patrimoni gastronòmic català i els diferents elements que el componen.

Les sol·licituds per participar en la convocatòria pública d’aquests ajuts s’han de presentar per mitjans
telemàtics mitjançant la pàgina http://seu.gencat.cat/ d’acord amb el model normalitzat que es podrà descarregar des de la Seu electrònica del web http://agricultura.gencat.cat/ajutsentermini.